Samsø Madsnedkeri

Pasta og gnocchi

Fra den ene ø til den anden. Fra italienske specialiteter til danske råvarer. Hos Samsø Madsnedkeri serveres hjemmelavet pasta og gnocchi. Pastaen er lavet på ølandshvede og hvedemel dyrket på Samsø, ligesom gnocchi’en er baseret på det samske guld, kartoflen! Forbilledet er den italienske tradition, hvor håndværk og råvarernes kvalitet giver enkle og velsmagende madoplevelser. Forbered dig på en cremet pasta carbonara og en hjemmelavet ragú – ooo, sole mio

Se mere:

Madaktører

Har du længtes efter en madoplevelse, der kombinerer traditionelle italienske smagsoplevelser med Danmarks friske, lokale råvarer? Lige i hjertet af Aarhus Ø, i det pulserende Nicolinehus, ligger Samsø Madsnedkeri klar til at opfylde den drøm. Dette unikke spisested inviterer gæsterne på en kulinarisk odysse, der begynder ved Italiens solbeskinnede kyster og ender ved de frugtbare jorde på øen Samsø. 

Konceptet er enkelt: Bringe det autentiske italienske køkken sammen med Samsøs anerkendte råvarer. Det er ikke blot en restaurant; det er en fusion af to kulturer, der sammen skaber gastronomiske mesterværker.

Dansk Ølandshvede Møder Italiensk Pasta

Samsø Madsnedkeri er stedet, hvor den rustikke charme af dansk ølandshvede fusionerer med den tidløse elegance af italiensk pasta. I hjertet af denne fusion ligger en dyb forståelse for råvarernes oprindelse og kvalitet. 

Den pasta, der serveres her, er ikke ordinær; den er en håndværksmæssig skat, formet af ølandshvede og hvedemel fra Samsøs frodige marker. Dette valg af lokale ingredienser sikrer en smagsdybde og tekstur, der både hædrer Italiens pasta-traditioner og samtidig fremhæver den danske øs agrariske rigdom. Det er en symfoni af smag, hvor hver mundfuld er et vidnesbyrd om passion, tradition og en kompromisløs forpligtelse til kvalitet.

Gnocchi: Samsøs Guld på Tallerkenen

For mange er Samsø synonymt med ‘kartoffeløen’, og det er ikke uden grund. Øen er kendt for sine førsteklasses kartofler, der trives i dens unikke jord og klima. Samsø Madsnedkeri har taget denne stolte danske arv og kombineret den med det italienske køkkens finesse for at skabe deres uimodståelige gnocchi. 

Ved at bruge kartoffelmos som base, formår de at skabe små, himmelske puder af pasta, der er så bløde, at de smelter på tungen. Men samtidig bærer de en fyldighed og smagsrigdom, der afspejler kvaliteten af Samsøs guld – de elskede kartofler. Det er en genial fusion af to kulinariske verdener, der fejrer Samsøs rige høst.

Autenticitet og Håndværk

For dem, der træder ind hos Samsø Madsnedkeri, er det tydeligt, at hver ingrediens er nøje udvalgt, behandlet med kærlighed, og præsenteret med den dybeste respekt for det gamle italienske håndværk. Fra den klassiske pasta carbonara til den dybe smag af hjemmelavet pasta ragú og den friske pasta burrata – her bliver hver ingrediens valgt med omhu og respekt.

En Rejse fra Samsø til Aarhus

Philip Hougesen, en af kræfterne bag Samsø Madsnedkeri, udtaler: ”Vi tager det bedste fra Samsø og bringer det med til Aarhus.” Og det er ikke kun kartoflerne. Det er også det fine mel produceret på Samsø, og mange andre råvarer, der finder deres vej til deres menu. Målet er klart: At bringe Samsøs friskhed og autenticitet til Aarhus Ø’s gastronomiske scene.

Så hvis du er sulten efter en italiensk madoplevelse med et dansk twist, er Samsø Madsnedkeri stedet for dig. Oplev essensen af Samsøs råvarer, fortolket gennem italienske håndværksprincipper, lige her i hjertet af Aarhus Ø.