ARKITEKTUREN

Udsigten har formet arkitekturen,
der skaber frit udsyn til alle verdenshjørner.

Nicolinehus, tegnet af prisvindende Aart Architects, henter sin inspiration i midtbyens gamle karréer med sine karakteristiske og robuste røde teglsten. Samtidig gentænker arkitekturen idéen om gårdhaven indrammet af lejligheder.

Med sin unikke placering kommer Nicolinehus til at blive omdrejningspunkt for hele Aarhus Ø. Det er et stort ansvar at løfte, og netop derfor er Nicolinehus en sjældenhed, både hvad angår materialer og funktioner.

Med terrasselandskabets forskudte flader og inspirationen fra de historiske karréer, udgør Nicolinehus en perfekt blanding af natur og kultur. En egenskab, der præcist reflekterer Nicolinehus’ unikke placering mellem by og hav. Med frit udsyn til alle verdenshjørner og de enestående omgivelser: Den grønne Riis Skov, det nye havnebad, den gamle lystbådehavn og den historiske midtby. Med liv og aktivitet i nærmiljøet. Nicolinehus bliver hjertet i Aarhus Ø. Et hjem, en destination, et naturligt omdrejningspunkt designet fra inderst til yderst.

EN GRØN OASE I HJERTET AF AARHUS Ø.

SCHØNHERR, LANDSKABSARKITEKT

Det særlige ved Nicolinehus' placering er, at der er vand og kajkant til begge sider, derved skabes et rum, der ikke bare forholder sig til vandet men også til overgangen imellem. Tanken med stedet er at skabe en grøn oase, et hængsel, der danner port til det nye bykvarter.

Et stramt grid af træer og beplantninger binder på tværs helt ud til havnekanten og samtidig binder det grønne de forskellige niveauer sammen omkring bebyggelsen. Griddet giver mulighed for at kigge på tværs og diagonalt, således at den visuelle kontakt til vandet stadig er intakt. De forskellige rum, der dannes i og omkring bygningerne, gives en beplantningsmæssig karakter, der tilbyder beboer og besøgende en varierende oplevelse.

Et stramt grid af træer og beplantninger binder på tværs helt ud til havnekanten og samtidig binder det grønne de forskellige niveauer sammen omkring bebyggelsen. Griddet giver mulighed for at kigge på tværs og diagonalt, således at den visuelle kontakt til vandet stadig er intakt.

De forskellige rum, der dannes i og omkring bygningerne, gives en beplantningsmæssig karakter, der tilbyder beboer og besøgende en varierende oplevelse.

Sociale medier

Følg os på sociale medier